24 Ocak 2012 Salı

Ryan Gosling ve Drive

Gecen gece Drive'i izledik. 

Tahmin ettigimden cok daha guzel bir film cikti. Beklentin dusuk olunca veya bir beklentin olmayinca filmlerin boyle super cikmasi cok guzel degil mi?


James Sallis'in ayni adli romanindan uyarlanan film, Los Angeles'da gunduzleri Hollywood filmleri icin kovalamaca sahnelerinde dublor surucu olarak calisan, geceleri ise cesitli hirsizlik veya legal olmayan eylemlerde surucu olarak kiralanan bir soforun hikayesi kisaca... Bu anlamda daha once GTA veya Driver isimli bilgisayar oyunlarini oynadiysaniz hikaye cok tanidik, bildik gelecek size :)

Ana karakterimiz olan soforu Ryan Gosling canlandiriyor. Minimum konusma ve bir kac gulumseme haricinde  sifir yuz mimikleri ve super cool montu ile ciddi goz doldurmus bu roluyle. Kendisi son zamanlarda Hollywood piyasasinda populerligini artirmis ve benim de Blue Valentine ile gozume girmis bir aktordur. Yeni calismalarini bekleyip gorecegiz. Ryan Gosling'e Shannon rolunde eslik eden Breking Bad'ten tanidigimiz Bryan Cranston.

Esas oglanimiz gayet cool ve kendi isine bakarken, kocasi hapisanede olan yan komsundan ve kucuk oglundan etkilenir ve sikca beraber zaman gecirirler hep beraber. Daha sonra kadinin kocasi hapisten cikar falan... Basi belada oldugu icin ve kadini ve cocugu tehlikeye attigi icin adama yardim etmeye karar verir ve olaylar gelisir :)

Acikcasi ben filmden cok etkilendim. Kitabini okumadim ama hikaye ve karakterler yerli yerine oturmus ve Gosling'in de performansi  gayet basarili idi. Kitabi da okunacaklar listesine ekledim, okuduktan sonra uyarlamasinin yorumunu da yaparim bir ara. One cikan bir diger nokta ise filmin muzikleri, gayet yerinde ve ton ayarlamasi guzel kurgulanmisti bence.

  

Hiç yorum yok: