15 Ocak 2012 Pazar

2011 Retrospektif

Normalde ben yilbaslarinda oyle kendine hedefler koyan veya kagitlara, pecetelere listeler yazan birisi degilim, bilen bilir. Yok yok, eski yili Berlin Flarmoni konseri ile ugurlarken, yeni yili Viyana Flarmoni konseri ile karsilayan aristokratlardan da degilim merak etmeyiniz.  

Ama gel gor ki, mesleki deformasyon bana 2011'i degerlendirmeye, bir yil boyunca neler yaptigima, neyi iyi neyi kotu (kotu bisey yok aslinda gelistirilebilir diye bisey var(mis) buda mesleki kandirmaca) yaptigima  bakma istegi var icimde durduramiyorum. Bununla da kalmiyor, 2012 icin de bir ongoru ve daha iyi(!) olma planlamasi da yapmak istiyorum. Soyle 2011'i madde madde ozetlemem gerekirse (bu madde madde olayi yanlis bir kullanimsa mazur gorun lutfen, daha once bunu hic yapmadigimi onceden soylemistim):
  • 2011 ile birlikte hayatimda ilk defa duzenli spor icin (hali saha maclarini saymazsak) guzel bir spor salonuna basladim. Zannetmeyinki duzenli gitmedim, bir yil icinde tam 117 kez spor salonunda bulunmusum, bence guzel bir istatistik oyle degil mi?
  • Hersene, bu sefer en az 4 - 5 haftasonunu snowboard icin ayiracagim sozu 2011'de de sadece bir haftasonuyla sinirli kaldi. O zamanlardan artistik bir resmimizi koyalim.
Snowboard Guzeldir
  • Calistigim sirketin ekonomik durumu simdiki gibi sorunlu olmadigi icin Bruksel, Berlin ve bir daha Bruksel (is) gezilerim oldu. Berlin guzel yer, kesinlikle gidilip gorunmesi lazim. Ozellikle Berlin Duvari ve hikayesini gercek kalintilari ile gormek etkileyici idi.
  • Filizim'in dis agrisi nedeniyle geciridigimiz zorlu bir sabahin kesfi Ara Cafe 'nin Selanik sandivici... Enfes bir lezzet bence... Benim gibi et ve kebabci birisini bile kendinen gecirdi. Iste o zamandan bir enstantane:
Ara Cafe
  • Kendimi isime o kadar cok kaptirmisim ki, hayatima zarar verdigini gormemisim. Ve daha da acisi, bu buyuk sirketin gozunde yaptiklarimin zerre kadar oneminin olmadigini gorememem olmus. Neyse iste o zamanki hallerimi Bertrand Russel'in bu sozunu re-tweet ederek dile getirmisim.
  • Google'in Blogspot ve AppEngine servislerinin mahkeme karari ile kapatilmasi ile kendi sitemi Google servislerinden alip Amazon Servislerine tasidim, (yazilimci olmanin faydalari tabi). Ve simdi cok cok memnunum.
  • Kendi gelistirdigim super, muthis, ekstra yararli  iPhone uygulamam "Flip & Copy v2.0" 'i Apple App Store'da yayina aldim. Gelsin paraciklar. Yine kendi uretimim olan "Trans & Copy" uygulamasi ise Google'in Translation API v1 servisinin durdurulmasi yuzunden suan icin bakima alindi mecburen. 
  • PS3 sahibi oldum ve yillar oncesinde (universite yillarindan sonra) jubile yaptigim oyun sektorune God of War serisi ile geri dondum (ben boyle oyun gormedim arkadas, sirf bu oyun icin Playstation alinir). Sonra da gerisi Uncharted ve GTA serileri ile devam ediyor.
  • Sony bilmem kac kez hack'lendi, Japonya'da tsunami oldu, Tayvan'da sel baskinlari oldu. Eee bunlar da benim (is) hayatimda organizasyon degisiklikleri, ekonomik onlemler gibi ciddi etkiler yaparak yer aldi.
  • Ilk arabami sirketteki bir arkadasimdan satin aldim. Artik Istanbulda her araba yolculugu benim icin ayri bir macera oldu. Bir yandan yollari cozmeye calisirken, diger taraftan park yeri bulma savasinda yillardir suren mucadeleye ben de katilmis oldum... 
Audi Q3 Test Surusu
  • Amazon Kindle sahibi oldum, artik hard copy kitap okumuyorum (yani genelde okumuyorum diyelim). Istedigim kitaba, istedigim yerden tik diye ulasmanin dayanilmaz hafifligi ve kolayligini yasiyorum artik. Ustelik istatistikte tutabiliyorum artik, Kindle'dan sonra yaklasik 6 ayda 17 kitap okumusum, bunlarin bazilarini Amazon'dan, bazilarini D&R'dan, bazilarini da ordan burdan bulmusum.
  • Filizim'le beraber yaz tatili icin kendimize cok tercih edilmeyen Fransiz Rivierasi 'ni sectik. Iyiki de secmisiz, hem yaz tatili oldu hem de kultur tatili oldu. Ozellikle Monaco'da kendimizi multi-milyoner hissetmeye baslamistik bile, mesela bu Ferrariler de benim sarayimin otoparkindalar :)
Monaco, Ferrari ve Ben



Eveet iste boyle, 2011 uc asagi bes yukari bu sekil gecti bende... Yillar sonrasina yadigar kalsin bakalim, 2012 beklentilerimi de yazacagim muhakkak, bekleyiniz efenim...

Hiç yorum yok: