9 Ağustos 2012 Perşembe

Hayati Kolaylastiran Uygulamalar - 2


Uzun zaman once ilk kismini yazdigim yazimin devamini getirmek istedim. Gunluk kosusturmada hayatimi kolaylastiran bu minik! uygulamalar, birakin sizinkini de kolaylastirsin ;)

Cloud (Bulut) Uygulamalarindan bahsetmismiydim hatirlayamadim ama Dropbox'tan bahsetmeden bu is tamamlanmis sayilmaz degil mi?
  • Dropbox - Evraklarinizi, sifrelerinizi, herseylerinizi saklayabileceginiz sizin icin dunyanin bir yerlerinde acilmis bir harici disk olarak dusunebilirsiniz onu. Tabii hal boyle olunca, bir kullanici ismi ve sifresi ile hem isten, hem evden, hem de misafirlikten ve hatta cep telefonunuzdan dosyalariniza istediginiz zaman ulasabiliyorsunuz.
browser wars

Eee artik internetsiz ve browser'siz (bu alanda da Chrome'u tek geciyorum, hala kullanmiyorsaniz kesin bir deneyin derim) bir hayat olmadigina  gore soyle en cok kullandigim browser eklentilerinden ve sitelerinden de bahsedeyim...
  • Gmail - Sirket mailim haricinde kullandigim public mail adresim, tum maillerimi, adres defterimi burada tutuyorum. Maillerdeki thread mantigi ve sade yapisi hemen her isimi halletmemi sagliyor, ayri bir mail client'ina falan ihtiyac duymuyorum. Sadece search fonksiyonunu biraz daha gelistirmeliler bence, duy sesimi Google...
  • Clearly - Evernote takimindan cikan yine cok yararli bir browser eklentisi. Bilgisayar ekraninizdan bir sey okumak istediginiz de, genelde yaninda kosesinde yanip sonen reklamlar, ordan burdan cikan pop-up ekranlar insanin canini sikabiliyor. Clearly de bu yaraya merhem oluyor. Istediginiz internet sayfasinda tam da okumak istediginiz alani cok guzel ve sizin istediginiz sekilde sunuyor.
  • Zargan - Yillardir temiz ve sakin arayuzu ile bir numarali ingilizce-turkce-ingilize sozlugum olarak hayatimda etkili bir yeri var.
  • Divxplanet - Hemen her filmin, dizinin alt yazisinin bulundugu guzide site, cevirmenlerin ellerine saglik diyorum. Gerci Boston Legal'in cevirisini bulamadigimdan ingilizce seyretmistim tum sezonlarini ama galiba simdi onu da cevirmisler.

Evdeki bilgisayarimda kullandigim uygulamarin bazilarindan bahsedeyim biraz da....
  • uTorrent - Ben indirmiyorum ama (!) torrent indiriyorsaniz bundan daha light olani bulamazsiniz, ustelik bir de android uygulamasi var ki, uzaktan kontrol imkani da veriyor size... Yalniz galiba yeni  bir chrome add-on'u varmis o belki daha basit bile olabilir ama hic kullanmadim.
  • Calibre - Cok sevdigim e-kitap okuyucum Kindle'im icin ordan burdan aldigim, indirdigim kitaplari e-kitaplari dogru formata cevirmemi saglayan guzide uygulama, daha cok ozelligi var ama ben pek kullanmiyorum.
  • Adium - Tum protokolleri destekleyen cok guzel bir instant messaging uygulamasi. MSN, Gtalk, Yahoo Messenger, Facebook akliniza ne gelirse. Yalniz unutmayin sadece MacOS'ta calisiyor, Windows ortamlarinda denemeyiniz.
10100111000111000111.....
Mesleki acidan kullandigim uygulamalari da kisaca anlatayim. Sikilirsaniz buralari atlayabilirsiniz, anlayisla karsilarim.
  • Atlassian - Eger yazilim sektorundeyseniz ve hic bir atlassian aracini kullanmiyorsaniz kendinizi sorgulayin derim. Cunku siz isinizi yaparken ihtiyac duydugunuz cevresel ortamlari en iyi sekilde size sunuyor. 
  • JetBrains - Uzak ara en iyi yazilim gelistirme ortamlarini (Java, Ruby, .NET, PHP...) saglayan firmadir kendisi... Hangi dilde isterseniz o dil icin en guzel ortami sagliyor.
  • XCode - iPhone uygulamari gelistirdigim ortam, cok fazla hayatimi kolaylastirdigini soyelemem ama mecburen kullanmak zorundayim :( 
  • Putty Connection Manager - SSH ile o server'a bu server'a baglantimi sagladigim guzel bir uygulama ama gelistirilmesi durdurulmus durumda, uzucu yani. SSH nedir ilmiyorsaniz bosverin gitsin :)


Bitti, finito derdim ama aslinda simdi bakiyorum da, yeni newism akimi ile birlikte, ayni isi daha iyi veya daha yararli veya daha kolay veya daha farkli veya veya veya bir sekilde yapabilen uygulamalar surekli gelisecek ve hayatimizdaki yerini alacak. Yani kisaca bu yazilarin devami gelir...

2 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.