18 Aralık 2012 Salı

Baba Oldum ve Digerleri

Uzun zamandir (Agustos'tan beri) blogumla cok ilgilenemedim ama hayatim devam etti tabiki, hem de cok ciddi degisikliklerle devam etti. Sizlerden uzak oldugum zamanlarda bazi yurtdisi gezileri yaptim ve (bana gore) cok ilginc gozlemlerde bulundum ve sizinle paylasmak istedim ama yapamadim. Aklima yazacak onca sey geldi ama toparlamaya zaman bulamadim derken bu gunlere kadar geldik.

Neyse geleyim hayatimdaki ciddi degisikliklere; 

Ilki yaklasik 5 yildir calistigim sirketimde, bazi arkadaslarimin kariyerlerine Amerika'da devam etmek istemeleri uzerine yeni bir role (Principal Software Engineer) gectim. Ve bu rolde cok sevdigim arkadasim Lemi ile birlikte, son zamanlarda unuttugum bir his olan, zevkle calismanin, ise severek ve isteyerek gelmenin hazzini tekrar yasadim. Bu benim icin (is yerinde) tekrar hands-on koda geri donmek demekti ve cok guzeldi :)
Coding is Good
Guzeldi diyorum cunku bu da degisti. Belki hatirlarsiniz, aylar once onemli bir is icin Londra'ya gittigimi sizlerle paylasmistim. Iste o onemli is aslinda calistigim sirketteki cok ciddi bir rolun is gorusmesi idi. Ve gorusmeyi o zamanlar yapmis olmamiza ragmen, arada gecen degisik olaylar sonunda sonuclari yeni aciklandi ve yukarida bahsettigim rolde (her ne kadar cok hosuma gitse de) cok uzun kalamadim, ve hep istedigim "Solution Architect" rolune gectim. Rolun tanimi ve icerigi ile sizleri cok sıkmak istemiyorum ama kisaca avrupa genelinde yazilim kararlarini alip, cozumler ureterek bilisim anlaminda sirketin dogrultusunu belirleyen ciddi ve kapsamli bir rol.

Let's go in this way

Son ve en onemli degisiklik ise, basliktan da anlayacaginiz uzere, 20.Mart.2012'de ilk haberini aldigim zamandan 26.Kasim.2012 tarihine kadar heyecanla bekledigim biricik oglumuza kavusmamiz oldu. Ozellikle yaz aylari hep onun hazirligi ile gecti diyebilirim. Calisma odamizi, arka odaya tasiyarak, bebek odasina cevirmeyle basladi hersey. Duvar kagidi, mobilyalar, bebek giysileri, oyuncaklar, biberonlar, alet edavat ve daha sayamadigim en az 100 farkli kalem derken oda tamamen baska bir havaya burundu. Git gide siklasan ve herbirisinde bebegin yuzunu gorememeyle sonuclanan doktor ziyaretlerinde, bebegin gayet saglikli (masallah) bir sekilde gelisimini tamamliyor oldugunu bilmek yeterliydi bizim icin... Bunlarin ustune de hamilelik ve bebek uzerine bolca kitap okuyarak gecirdik bu heycanli bekleyisimizi... Ve bir de son zamanlara Walking Dead sezonlarini da araya sıkıstırdık :)

En nihayetinde zaman geldi ve saglikli bir sekilde 26.Kasim.2012'de aramiza katildi "Sarp" bebek, Allah kendisine uzun,  saglikli ve mutlu bir hayat nasip etsin isallah (amin)...

Sarp Bebek

Panik yapmayin, yeni hayat maceralarimi yine buradan paylasiyor olacagim...

Hiç yorum yok: