15 Temmuz 2016 Cuma

Voxxed Days - Istanbul & Belgrad

Antwerp / Belcika
Java Dunyasinda Devoxx onemli bir organizasyondur. Dunyanin her yerinden cok onemli konusmacilar ve katilimcilar bu etkinlikte bulusurlar. Yeni teknolojileri ogrenir, tartisir ve fikir alis verisinde bulunurlar. Ben de Sony yillarimda bir kez bu etkinlige katilma sansi bulmustum. 

Devoxx 2010'da aldigim notlara soyle hizlica goz gezdirince, mobil teknolojiler, cloud sistemler ve big-data kavramlarinin en trend teknolojiler oldugunu soyleyebilirim.

Voxxed Days ise Devoxx'un cesitli ulke ve sehirlerdeki lokal versiyonudur diyebiliriz.  Hatta Istanbul da bu sehirler arasinda. Voxxed Days Istanbul kodcu.com'un gayretleri ile son iki senedir basarili bir sekilde gerceklestiriliyor. Buradan kendilerine tesekkur ediyorum. Ayni sekilde Peak Games olarak biz de bu organizasyona hem ana sponsor olarak, hem de konusmacilar ile katkida bulunmaya calisiyoruz.

Voxxed Days Istanbul 2015 konusmacilarindan birisi de bendim. Peak Games'te mobil takim olarak cok onem verdigimiz "Code Review" uzerine bir konusma yapmistim. Youtube linkini ve yaptigim sunumu paylasiyorum.



Bu sene ise (Voxxed Days Istanbul 2016'da) calisma arkadasim Serdar Sahin,  Peak Games'in Big Data evrimini cok guzel bir sunum ile anlatti, izlemenizi tavsiye ederim.



Simdi gelelim asil haber vermek istedigim noktaya :)

Bu sene kisisel olarak kedime, (daha bir cok hedefin yaninda) ikisi yurtici, birisi yurtdisinda olmak uzere toplam uc (sirket disi) sunum hedefi koymustum. Bunlarin yurtici olanlarini ITU ve Bilkent Universitelerinde yaptigim sunumlarla tamamladim. Icim rahat :)

Yurtdisi icin once 360 | iDev Organizasyonuna, aklimda olan bir konu ile basvuruda bulundum, ama malesef kabul ettiremedim, belki onumuzdeki yillarda tekrar denerim. Sonrasinda ise Voxxed Days Belgrad icin baska bir konu ile basvuruda bulundum ve (mutlu haber) kabul edildim. 28-30 Eylul 2016 tarihlerinde Unity ile oyun gelistirmeye giris konulu bir sunum yapacagim. Haydi hayirlisi...

Bu sunumun calismalarina yavas yavas basladim. Kafamda ara konu basliklarini cikariyorum, hangi konu  icin ne ornekler verecegimi planlamaya calisiyorum. Benim icin gercekten zorlayici bir tecrube olacagi kesin, iyi hazirlanmak ve ici dolu birseyler sunmak istiyorum. Onumde 11 hafta gibi yeterli bir sure var gibi gorunuyor.

Bu calismalar kapsaminda, aklimda soyle bir plan var. Sunum genelinde toplam 6 - 10 arasi onemli noktadan bahsetmek istiyorum. Bu konulara tek tek hazirlanirken, her birisi icin ayri bir blog yazisi olusturmayi dusunuyorum. Boylelikle hem hazirlanmis olacagim, hem de bu hazirlik kapsaminda yapacagim calismayi burada paylasarak, (pek de ilgilenemedigim) blogumu canlandirmis olacagim. Isallah...

Tabii soylememe gerek yok ama sunum Ingilizce olacak ve dolayisiyla bu calisma kapsamindaki blog yazilarim da Ingilizce olacak.

Gerek bu konu ile ilgili, gerekse diger yazilarimla ilgili yorumlariniz, benim daha iyi bir calisma ortaya koyabilmem icin cok onemli. O yuzden yorum yapin, cekinmeyin...

Hiç yorum yok: