27 Ocak 2013 Pazar

I Love My Job - Product Owner

Evet ben isimi seviyorum, tamam her gunum super, mukemmel veya herkese gulucukler sacarak gecmiyor, bazen yorucu veya sinir bozucu olabiliyor ama genele baktigimizda ben mutluyum :) Iste ondandir ki, "I love my job" basligi altinda suana kadar is hayatimdaki tum rollerde neler yaptim, nasil yaptim ayri bir sunumla paylasmayi dusunuyorum. Oyle hemen kisa zamanda olmaz biliyorum ama zamanla tamamlarim umarim. Aslinda olay soyle basladi.


Bir arkadasimin on ayak olmasi uzerine 8 Kasim'da Agile Turkey'in Agile Bulusmalar adli etkinliklerinden bir tanesine katildim. Yaklasik 2 saat suren gayet keyifli, gayet bilgilendirici, rahat bir ortam buldum. Benim 2 yil kadar PO (Product Owner) rolunde calistigimi ogrenen etkinlik organizatorleri bir dahaki bulusmanin konusunun Scrum'da PO rolu uzerine olmasini ve soyleyisiyi benim yonetmem seklinde oneride bulundular. Ben de elimden geldigince biseyler yapmaya calisacagimi soyledim.



Aradan zamanlar gecti, degisimler yasandi :) ve PO Rolunu konusacagimiz etkinligin tarihi ve yeri belli oldu. Oyle bir yazdimki sanki bu bulusma olmadi, iste artik o da benim kendimi ifade edememem diyelim :) bulusma oldu, hatta bulusma ile ilgili gayet guzel bir ozet de Lemi bey tarafindan yayinlandi.

Iste tam o sirada aklima geldi. Soyle guzel bir "I love my job" serisi yapayim ilki de Product Owner'lik uzerine olsun... Etkinlik icin hazirladigim notlarim ve tabiki 2 yil boyunca edindigim tecrubelerime dayanarak ufak bir sunum hazirladim ve slideshare alanimda yayinladim, afiyet olsun efendim.





Hiç yorum yok: